EXPERTISECENTRUM USHERSYNDROOM

Het Radboudumc in Nijmegen is door het Ministerie van Volksgezondheid uitgeroepen tot het Expertisecentrum Ushersyndroom. Daar is voor mensen met Ushersyndroom een speciaal Usher-loket ingericht.

Iedereen die een diagnose Ushersyndroom heeft of vermoedt dat er sprake kan zijn van Ushersyndroom, kan een afspraak maken bij dit Expertisecentrum. Daarvoor is een verwijzing nodig van een KNO-arts, oogarts of de huisarts.

Verwijsbrief kan gericht worden aan dr. R.J.E. Pennings met vermelding dat het om Ushersyndroom gaat.
Indien ook oogheelkundig onderzoek gewenst is dan ook met vermelding van dr. C. Hoyng met verzoek simultaan in te plannen.

Een afspraak kan aangevraagd worden via de speciaal aangemaakte mailadres van het Expertise Centrum

BEZOEKADRES

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

KNO afdeling route 383
Oogafdeling route 400

Met de reisplanner bereken je hoe lang je erover doet om bij het Radboudumc te komen. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Ook vind je hier een handige routebeschrijving voor in het ziekenhuis zelf.

KNO arts en ‘Usher specialist’ dr. R.J.E. Pennings

CRUSH-DATABASE

In de CRUSH-database van het Landelijk Expertisecentrum Ushersyndroom in het Radboudumc (Nijmegen) worden alle patiëntgegevens verzameld van patiënten met de diagnose ‘syndroom van Usher’. Deze database is essentieel voor onderzoek en toekomstige trials.

USHER-LOKET

Op de website van het landelijk Expertise Centrum Ushersyndroom van Radboudumc in Nijmegen kun je meer lezen over het Usher-loket.